CINE-FORUM- STEI

El divendres 14/10/2011 a les 19:30h a la biblioteca de Maó, el sindicat STEI ens convida a assistir a la projecció de la película “Memorias de un saqueo” que forma part del curs “Cooperació per al desenvolupament”

MEMORIA DE UN SAQUEO

Des dels començaments de la dictadura militar, fa ja vint-i-cinc anys, Argentina ha hagut de fer front a una de les pitjors crisis econòmiques i socials viscudes per un país en període de pau. Argentina, un país que fou pròsper, ha hagut d’enfrontar de forma periòdica a tots i cadascun dels traumes estigmatitzats per la militància anticapitalista: exorbitants deutes nacionals, el malvat ultraliberalisme, la desenfrenada corrupció política i financera i l’espoliació regular dels béns públics. Tot això, amb l’ajuda de les companyies multinacionals occidentals i la complicitat dels organismes internacionals. La política de la terra cremada, representada per tipus com Carlos Menem, ha conduït el país a un increïble cataclisme de fam, malaltia i sacrifici de vides humanes: un genocidi social. Memòria del saqueig treu a la llum els mecanismes que han provocat aquesta catàstrofe. Aquesta pel.lícula està dedicada a tots aquells que resisteixen amb dignitat i coratge. És inacceptable deixar que un poble vagi assumint a poc a poc en la pobresa. Però, encara és més inacceptable deixar que la pobresa s’estableixi, quan aquest procés ja s’havia vaticinat. I el que encara és pitjor, permetre que la pobresa s’instal·li en una terra tan rica en recursos.

Comments are closed.