Prou impunitat a l’estat genocida d’Israel

Dimecres passat, dia 14 de novembre de 2012, el govern israelià va iniciar un nou crim contra la humanitat en un atac dut a terme contra població civil resident a la Franja de Gaza (Palestina). Les estadístiques aproximades de l’agressió israeliana:
152 palestins han estat assassinats, entre ells 35 nens, 23 dones i 15 persones grans
1300 persones ferides incloent 270 nens, 145 dones i gent gran 57, durant els incessants bombardejos i atacs aeris, marítims i terrestres.
Condemnem la impunitat amb la qual torna a matar a l’estat israelià igual que condemnem la complicitat amb què actua la comunitat internacional que segueix essent còmplice d’aquesta barbàrie desviant la mirada a un altre lloc i parlant amb un llenguatge ambigu que serveix per condemnar a mort a milers de dones, homes i nens.
Davant la por a una nova ofensiva d’envergadura similar a la coneguda pel nom de Operació Plom fos-iniciada a finals de 2008 a Gaza en la que l’exèrcit israelià va matar impunement a més de 1400 civils palestins, la societat civil torna a mostrar la seva solidaritat amb el poble palestí.
Davant la passivitat dels nostres governs tornem a pronunciar la nostra repulsa perquè no volem ser còmplices d’aquesta matança.
El poble palestí no té exèrcit, ni míssils, ni avions tripulats, ni cap tipus d’armament sofisticat com el d’Israel. Per tant, l’Estat d’Israel va vulnerar tots els tractats i convencions internacionals relacionats amb drets humans i protecció de civils durant un conflicte armat. L’ús desproporcionat de la força armada contra una població civil constitueix un crim de guerra que ha de ser condemnat. La comunitat internacional ha d’assumir la seva obligació de protegir la població palestina assetjada a la Franja de Gaza. Per això, condemnem enèrgicament la passivitat i complicitat del Govern, davant els crims de guerra que Israel ha comès recentment i al llarg dels anys en territoris palestins, el que demostra que les resolucions de les Nacions Unides són obligatòries només per països febles i pobres , creant una sensació d’impunitat perniciosa per a la convivència del gènere humà.
El càstig col · lectiu a què el govern israelià sotmet al més d’un milió i mig de persones residents a la Franja de Gaza està tipificat com un crim de lesa humanitat segons la IV Convenció de Ginebra. Tota motivació per matar persones és maquiavèl·lic però el fet que el govern israelià ho faci repetidament és un comportament malaltís i criminal.
– Condemnem els atacs contra la població palestina resident a Gaza.
– Condemnem l’ il. legal bloqueig de la Franja de Gaza.
– Condemnem l’ocupació, el colonialisme i l’apartheid a Palestina.
– Exigim al Govern que trenqui qualsevol acord de col·laboració amb institucions israelianes fins que Israel compleixi amb la legalitat internacional.
– Que emetin una enèrgica protesta, en contra de l’ofensiva militar que el govern d’Israel va portar a la Franja de Gaza des del 14 de novembre al 21 de novembre.
– Que trenquin relacions diplomàtiques i cancel·lin els seus tractats de lliure comerç amb l’Estat d’Israel, fins que aquest aturi les seves polítiques genocides en contra de la població palestina.
– Que es prenguin les mesures necessàries perquè els responsables dels crims de guerra que el govern d’Israel ha comès a la Franja de Gaza, siguin castigats a les instàncies internacionals corresponents.
– Que exigeixin que el bloqueig imposat per Israel a la franja de Gaza tingui un cessament immediat.
– Que promoguin l’aïllament internacional de l’Estat d’Israel, fins que aquest permeti que els refugiats palestins facin vàlid el seu dret a retornar a casa, a les seves terres d’origen, segons el que determina la resolució 194 de les Nacions Unides.
– Exigim a l’estat israelià que pari de forma imminent dels atacs diaris sobre Gaza.
Fem una crida a les institucions de l’administració de l’illa de Menorca per què subscriguin aquesta causa, i s’adhereixen aquest manifest.

15M Menorca i
Menorca Rumbo a Gaza

Publicado en Es Diari Menorca el 27-nov

Comments are closed.