Concentració davant la seu del Partit Popular de Maó 31/01/13

Davant la crisi institucional i democràtica que vivim a l’estat espanyol, provocada per l’actuació corrupta de destacats membres de determinats  partits polítics, que tota la ciutadania coneix, ens manifestem davant la seu del Partit Popular de Maó per dir “ja n’hi ha prou”.

  Exigim una regeneració profunda, que dignifiqui i protegeixi les nostres institucions de la corrupció, a fi i efecte d’acabar amb la impunitat de corruptes i corruptors, perquè  no volem que les nostres institucions democràtiques estiguin en les mans dels corruptes.

  Volem acabar amb la tolerància a la corrupció, emparada dins la fal•làcia que “tots són iguals” tan estesa dins sectors de la nostra societat, i amb  el sentiment d’impunitat, que demostren la feblesa de la nostra democràcia.

  Volem que s’acabin amb les polítiques que utilitzen el poder per imposar interessos privats davant els interessos col•lectius; i no defensen ni el territori, ni la cultura, ni la llengua, ni la cohesió social, ni els serveis públics, ni accepten la participació ciutadana.

  Exigim una regeneració profunda, que impliqui acabar amb la impunitat legal i política de les persones corruptes, i dels corruptors.

  Exigim que el Partit Popular i tots els altres implicats restitueixin els doblers malversats i demanin perdó

 Exigim que els partits polítics tornin a la ciutadania la il•lusió i l’interès envers els afers públics, que facin de la transparència i de l’honestedat puntals de la seva gestió, i que promoguin polítiques de participació ciutadana real, que incloguin la capacitat de fer propostes, de participar en les decisions i en els instruments de control de l’acció pública.

 La desmobilització social ens ha portat a organitzar avui aquesta protesta, tot fent una crida a la ciutadania i totes les organitzacions socials, per adoptar una actitud  activa, que ens retorni la capacitat de marcar les iniciatives polítiques lluny de corrupteles i sempre en defensa dels interessos col•lectius.

Maó, 31-1-2013 15M menorca