Manifiestos

AcampadaMenorca: la lluita continúa

Spanishrevolution, Movimiento 15-M, Indignados, AcampadaMenorca… etiquetes ens n’han posat moltes, però realitat només n’hi ha una: som un grup de persones que ha decidit deixar de patir en silenci la connivència que, entre polítics i banquers, ha provocat el pitjor daltabaix social que es recorda. Aquesta esquerda entre els rics i els pobres, entre els que tenen el poder i els desheretats, entre qui provoca les guerres i qui les pateix, aquesta esquerda ja s’ha tornat insostenible i injustificable. Que l’espècie humana hagi estat ase durant anys, no implica que ho hagi de seguir sent.

Se’ns ha acusat a varis mitjans de que el nostre missatge no és del tot clar. I amb raó: el nombre d’injustícies que patim en aquest planeta és massa gran com per resumir-les en un parell d’eslògans. Ni en un parell de cents. Un dels treballs que venim realitzant a sa Plaça Colón de Maó (i en tot l’estat espanyol) és, precisament, recopilar i informar de tots els desajusts socials i proposar solucions factibles, en unes assemblees i debats que provocarien l’enveja i la vergonya de qualsevol polític que s’aprecií. I veieu aquí un dels nostres majors assoliments: allunyar-nos el més possible del circ i el teatre que són els nostres ajuntaments i parlaments i crear un espai obert, plural i popular, creatiu i responsable per construir entre tots/es un món millor, més just i més sa, perquè en realitat és possible.

No se’ns oblida que el nostre poder de convocatòria va superar amplament el divendres passat la totalitat d’assistents a tots els mítings de final de campanya a Menorca (i probablement a tot l’estat espanyol), un assoliment que té més mèrit al haver-se aconseguit sense cap tipus d’experiència prèvia, sense cap tipus de recurs material, i d’una forma totalment improvisada i espontània, va ser un detall que es va publicar a cap mitjà.

Reiteram el caràcter obert i plural de les assemblees que a diari es duen a terme a les 19’30 a Maó. Tots/es els que viviu a Menorca estau convidats a participar-hi o col·laborar en la iniciativa, i a expressar qualsevol inquietud, dubte, il·lusió o projecte, i que això ens permeti créixer com a persones i com a societat.

http://acampadamenorca.moviment.info

Acampada Menorca

—-

Nota: Aquest comunicat és, pel moment, la única expressió col·lectiva de les persones acampades a la plaça Colón de Maó i l’assemblea de les 19’30. Et demanem difondre’l per qualsevol mitjà, però sempre respectant la integritat del text i sense modificar-lo de cap manera.

També us animam a traduir-lo a altres idiomes, si pots fer-ho, fes-nos-ho arribar!